ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА КООРДИНАЦИЈУ ИНСПЕКЦИЈСКОГ НАДЗОРА

27.01.2017. Штампај

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Жељко Ожеговић, председавао је данас у Палати Србија, десетом седницом Одбора за координацију инспекцијског надзора којој су, осим чланова Одбора, присуствовали и представници републичких и градских инспекцијских служби и колеге из УСАИД Пројекта за боље услове пословања.


Након усвајања дневног реда и записника са претходне седнице Одбора, Ожеговић је анализирао реализоване активности између два заседања Одбора и најавио да је са ОЕБС за средину фебруара договорена обука за јачање етичких и професионалних стандарда за лица која спроводе инспекцијски надзор. Он је додао је да се овим поводом блиско сарађује и са Агенцијом за борбу против корупције, а представнике инспекција је замолио да у наредном периоду предложе колеге које би похађали ту обуку.

У наставку рада усвојени су преостали планови инспекцијског надзора за 2017. годину и ходограм Радне групе за сузбијање недозвољене трговине у циљу спречавања сиве економије у области производње и промета дувана.

Учесници седнице су имали прилику да виде две презентације, прву - о могућностима за унапређење унутрашње организације послова и јавности рада инспекција и планирања инспекцијског надзора и другу, којом су представљене добре праксе о координисаним активностима више инспекција, а на примеру извештаја инспекције за јонизујуће зрачење.

На крају, презентоване су и активности спроведене у оквиру Радне групе за координацију рада инспекција које врше надзор над повереним пословима.