ЈАВНA РАСПРАВA - НОВА РЕШЕЊА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЗАКОНА О ИНСПЕКЦИЈСКОМ НАДЗОРУ

12.10.2018. Штампај


У уторак 16. октобра 2018, Министарство државне управе и локалне самоуправе представиће Нацрт закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском надзору, који предвиђа растерећење одговорне привреде сувишних трошкова инспекцијских контрола и унапређење ефикасности инспекцијских органа.

Догађај ће се одржати у хотелу Метропол, а отвориће га министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић,  Њ.Е. амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјернстад и Горан Ковачевић, потпредседник УО НАЛЕД-а.

Како је нацрт Закона крајем септембра ушао у јавну расправу, скуп је прилика да привреда, пословна удружења, инспекције и све заинтересоване стране дају коментаре и мишљења на нова решења. Нацрт закона можете пронаћи на сајту Министарства http://www.mduls.gov.rs/aktivnosti-obavestenja.php#a151.

Молимо Вас да коментаре и сугестије доставите на  dobrauprava@mduls.gov.rs или поштом на адресу: Министарство државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6.

Презентацију Нацрта закона о изменама и допунама ЗоИН и припрему новог прописа подржала је Амбасада Краљевине Норвешке у оквиру пројекта "Јачање инспекцијског, управног и управно-судског надзора над инспекцијским надзором", који реализују НАЛЕД и Јединица за подршку Координационој комисији Владе Србије за инспекцијски надзор. 

Погледајте агенду.