ПРВО КОНТРОЛА ГАЗЕЛЕ, ПАНЧЕВЦА И СТАРОГ МОСТА КОД БЕШКЕ

17.08.2018. Штампај


Извор: политика.рс

Ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара биће прво извршен на најфреквентнијим мостовима у земљи - Газели, Панчевачком мосту и старом мосту код Бешке преко Дунава на ауто-путу Београд-Суботица, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Ванредни инспекцијски надзор, који је наложила потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, спровешће надлежна Републичка грађевинска инспекција, наводи Министарство.

У овом послу, тим републичких грађевинских инспектора имаће подршку и помоћ стручњака из предузећа „Путеви Србије”, „Инфраструктуре железнице Србије”, Завода за вештачење, професора Грађевинског факултета и представника надлежног Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Ванредни инспекцијски надзор подразумева како грађевинску, тако и проверу пратеће документације.

За одржавање и санацију мостова на ауто-путевима и регионалним путевима задужено је предузеће „Путеви Србије”, док су мостови на железничким пругама у надлежности предузећа „Инфраструктуре железнице Србије”.