„ХЕНДИ” НА МЕТИ ИНСПЕКЦИЈЕ РАДА

10.08.2018. Штампај


Извор: политика.рс

Инспектори наложили руководству фирме да у року од 20 дана регулише радноправни статус запослених, обрачуна зараде и накнаде за породиљско и радницима достави лична документа.

Обавештење на једној од продавница о затварању (Фото Д. Жарковић) Инспекција рада наложила је руководству предузећа „Хенди тел д. о. о.” да регулише радноправни статус запослених, тачније особа са инвалидитетом, да им обрачуна и достави обрачун зараде и да образложи разлоге због којих радницима није исплаћена зарада за мај, наведено је у инспекцијском записнику од 2. августа, у који је наша редакција имала увид.

Руководству „Хендија” наложено је и да радницима чија су лична документа заробљена у овој фирми иста доставе. Рок за испуњење свих налога је 20 дана од пријема решења.

Подсетимо, „Хенди” и ћерка фирма „Импакт” банкротирали су 31. маја и преко ноћи затворили све пословнице. До тада су запошљавали око 900 радника широм Србије. Упркос томе што су им сви рачуни у блокади, ова предузећа су и даље активна, тако да су труднице, породиље и особе са инвалидитетом остале „заробљене у фирми”, тачније и даље су запослене. Осталим радницима уручени су откази о раду.