НАПАДНУТ ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР НА ВРАЧАРУ

09.07.2018. Штампај


Извор: ртс.рс

Грађевински инспектор општине Врачар је нападнут приликом обављања дужности, а инвеститор и даље одбија инспекцију, саопштила је та градска општина.

"У суботу, 7. јула, поступајући по пријави за бесправно извођење радова којима је угрожена стабилност и сигурност зграде у Његошевој 19А, грађевински инспектор је изашао на лице места ради утврђивања стања на терену", пише у саопштењу у ком се додаје да је инспектор раднике које је затекао испред локала питао за особу са којом би могао да разговара, након чега је непознато лице изашло из локала, руковало се са њим и представио се као "главни за све".

Инспектор је рекао да је запослен у општини Врачар, да је на терен изашао по пријави и затражио од одговорног лица одобрење надлежног органа на основу ког се радови изводе.

"Господин је рекао да имају неки папир, али да га немају код себе, увео инспектора у простор и са њим обишао цео локал, објашњавајући шта су све изводили од радова", пише у саопштењу.

Како је инспектор проценио да је за предметне радове потребно одобрење надлежног органа, ради спровођења законских мера, хтео је да фотографише простор у чему је био спречен грубим вербалним насртајем и покушајем отимања телефона, пише у саопштењу.

"Затим се инспектор измакао, а господин 'главни' вичући је кренуо ка вратима локала, када је наредио присутнима да одмах угасе светла, напусте локал, затворе врата и оставе инспектора у локалу. Након пар тренутака, радници су се већ нашли напољу. Када су скоро потпуно затворили врата, неко од радника је рекао да пусте инспектора да изађе, што су након неког времена и учинили", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, инспектор је о свему обавестио полицију, а када је покушао да начини фотографију испред локала, поменути господин је поново насрнуо на инспектора, уносивши му се у лице и говорећи да ће морати да узме и разлупа телефон.

"Инспектор се у страху од напада измакао. Остали радници су одговорили дотичног 'главног', од даљих насртаја након чега се он одвезао возилом паркираним испред локала", пише у саопштењу у ком се додаје да је убрзо затим дошла полицијска патрола.

Инспектор је дао изјаву и податке о возилима којима су се затечена лица одвезла, а након тога позван у Полицијску станицу Врачар ради давања изјаве и обавештен да ће извештај бити прослеђен на даље поступање и надлежност.

У саопштењу пише да је издавање поменутог локала од 1. децембра 2016. године, у надлежности Секретаријата за имовинске и правне послове града Београда, те да је закупац локала МАРАБ. Д.О.О.

За данас је био заказан поновни излазак на лице места и покушај утврђивања чињеничног стања, наводи се и додаје да инспектор, ни данас, није извршио инспекцијски преглед, јер "бахати инвеститор и закупац то није омогућио, јер је објекат био закључан".

"Очекујемо да ћемо то учинити наредних дана, уз асистенцију полиције и заштиту грађевинског инспектора у обављању одговорног и важног посла", додаје се у саопштењу.