ИНСПЕКЦИЈА РАДА КАО ЈЕДИНА НАДА

20.05.2018. Штампај


Извор: новости.рс

За 21. мај заказана провера основаности отпуштања у смедеревском погону турске фирме "Кајзен". Да ли су откази дељени због снимака на "Фејсбуку"?

РАДНИЦИ турске фабрике текстила "Кајзен" у Смедереву који су отпуштени због објављивања фотографија снимљених током штрајка на "Фејсбуку" - чиме су, како тврди послодавац, одали службену тајну - поднели су пријаве Инспекцији рада, која је за 21. мај најавила посету овој фирми.

Зато они који су досад страховали и крили идентитет, сада јавно сведоче о разлозима отказа и нехуманим условима рада.

- Сметале су им слике на друштвеној мрежи, а када сам одбио да потпишем споразумни раскид уговора о раду, тврдили су да сам починио кривично дело за које је запрећена казна затвора од три месеца до три године. На крају су ми наложили да покупим ствари и више не долазим на посао. Решење још нисам добио - каже Срђан Цицмил, који је радио као контролор у финалној инспекцији квалитета.

Андреа Радојковић, мајка троје деце, тврди да је послата на улицу само зато што је на "Фејсбук" "окачила" снимак радника који после обуставе рада напуштају фабрику.

Али отпуштени радници сада проговарају и о лошим условима у "Кајзену"...

- Ради се по десет, 12, па и више сати дневно. Када смо се жалили на умор, кажу: "Дајте им бомбоне"! Током лета, на плус 40, жене падају у несвест, а зими се смрзавамо, јер нам због "визуелног ефекта" који остављамо на газде у Турској, за које је обезбеђен видео-надзор, није дозвољено да унесемо џемпере. Иначе, за 280 радница су обезбеђена само два тоалета - набраја Драгана Невенкић, самохрана мајка двоје деце.

Каже и да су биле изложене мобингу, па су многе колегинице - због шефовског лупања руком о сто или бацања папира у лице запослених - биле приморане да пију таблете за смирење.

- Норме су нереално високе и физички је немогуће да буду испуњене, а притом се инсистира на квалитету. Уместо тражених од 200 до 250 комада одеће, реално је да са производних трака сиђе највише 180 артикала - прецизира доскорашњи линијски контролор Тамара Станојевић.

Поводом најновије обуставе рада се, иначе, огласио и менаџмент "Казјена", који у саопштењу истиче да је штрајк био без основа, да није организован у складу са законом, па није било могућности да се одговори на захтеве запослених.

- Посреди је неспоразум у погледу времена исплате за рад у режиму прерасподеле радног времена, а не за прековремени рад. Тај посебан режим је регулисан Законом о раду, и чим смо добили прилику да то објаснимо људима, проблема више није било. Све обавезе по основу прерасподеле радног времена смо испунили у потпуности и на време - наведено је у обраћању послодавца из Турске, уз констатацију да, упркос угрожавању испуњавања обавеза према интернационалним клијентима, те великој штети нанетој финансијама и репутацији "Кајзена", фирма никада не касни са исплатама радницима.

Директор Хатиза Сакироглу на крају тврди да има изузетно поштовање за 350 запослених, са којима ће наставити да ради на одржању и проширивању своје инвестиције у Србији.

С обзиром на то да ништа није саопштено о отпуштању радника, очигледно је да и Турци чекају 21. мај.

(НЕ)СПОРНИ УГОВОРИ

ЗАПОСЛЕНИ у "Кајзену" имају уговоре на одређено време, на три или пет месеци, па се неретко дешава да по њиховом истеку једноставно буду замењени новом радном снагом. И, тако укруг...

- Често сам за машином падала у несвест, једном завршила чак и у Ургентном центру, а после указане помоћи је шеф тражио да се вратим на "линију" - тврди самохрана мајка Тамара Марковић, којој прошлог августа уговор није продужен јер је узела боловање ради неге детета.