,,ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА СА ИНСПЕКТОРИМА"

11.09.2017. Штампај


Извор: Радио Београд 1

Власници фирми имаће јединствену прилику да у директном разговору са инспекторима сазнају све што их интересује у вези са новом улогом инспекција и свим новинама у раду које је донео Закон о инспекцијском надзору.

Неформални сусрет привредника и представника инспекцијских служби под називом „Дан отворених врата са инспекторима“ одржаће се у среду, 13. септембра 2017. године од 11 до 15 часова у просторијама Привредне коморе Србије (Теразије 23/1). Сусрет организују Пројекат за боље услове пословања Америчке агенције за међународну сарадњу (УСАИД БЕП) и Привредна комора Србије (ПКС) како би се привредницима приближиле новине у области инспекцијског надзора, те отклониле нејасноће у вези са новом улогом инспекција, надзором над применом закона и других прописа, саветодавним посетама које обављају, проценом ризика, коришћењем контролних листа, овлашћењима и дужностима.

На питања привредника одоговараће тржишни, пољопривредни, грађевински и комунални инспектори, инспектори рада и инспектори за заштиту животне средине, који ће такође бити на располагању да разјасне недоумице и посаветују привреднике и дају им препоруке за унапређење њиховог пословања, те савете за ефикасно отклањање евентуалних пропуста у раду. Након Београда „Дани отворених врата са инспекторима” биће организовани и у Нишу и Новом Саду током септембра и октобра месеца. УСАИД Пројекат за боље услове пословања покренут је у јануару 2011. године са циљем да подржи активности усмерене на регулаторну реформу, унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности приватног сектора у Републици Србији. Између осталог, активности УСАИД БЕП усмерене су и на подршку Влади Републике Србије на реформи инспекцијског надзора, а препоруке програма уграђене су у нови закон којим је уређена ова област и унапређена координација инспекција, појачана њихова превентивна улога, повећана делотворност инспекцијског надзора, те учињен битан корак ка смањењу сиве економије и унапређењу услова пословања у Србији.