САСТАНАК СА ФРАНКЛИНОМ СТИВСОМ, ПРЕДСТАВНИКОМ ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ

13.07.2017. Штампај


Европска банка за обнову и развој је децембра 2016. године, у циљу пружања подршке Министарству државне управе и локалне самоуправе, расписала конкурс за доделу средстава за успостављање Јединице за подршку рада Координационој комисији за инспекцијски надзор. Вођење пројекта успостављања Јединице - Reform Support Division to the Coordination Commission For Inspection Reform поверено је Националној алијанси за локални економски развој (НАЛЕД),  koja је формирала оперативни тим од шест експерата.

Господин Френклин Стивс, виши саветник за инвестициону климу и управљање при Европској банци за обнову и развој, 12. јула 2017. године је посетио Јединицу у њеним просторијама у Дечанској улици.

Као разлог своје прве посете навео је упознавање са члановима Јединице. 

Руководилац Јединице је представио све чланове тима, навео досадашње активности Јединице, са нарочитим нагласком на изради Акционог плана и Иницијалног извештаја.

Такође су представљене и наредне активности Јединице.

Господин Стивс се захвалио на свим  достављеним информацијама и понудио своју подршку и помоћ у даљем раду Јединице.  

Као пример добре праксе навео је пројекат реформе инспекцијског надзора у Јерменији, који ЕБРД спроводи већ 8 година и напоменуо да је у плану да вођа тог пројекта дође у Србију и подели њихова искуства у процесу реформе инспекцијског надзора.